Mums.
Pannbiff med lök
Ingredienser:
500 gram blandfärs
0,5 dl ströbröd
1,5 dl vatten
1 ägg (gula)
1 mask kalvfond (konc)
2 tsk salt
2 krm svart peppar
Matfett (smör)
Tillbehör:
3 st stora Gul lök
800 g potatis
Lingonsylt.
Jag har inte testat denna ännu, men det såg gott ut..
500 gram blandfärs
0,5 dl ströbröd
1,5 dl vatten
1 ägg (gula)
1 mask kalvfond (konc)
2 tsk salt
2 krm svart peppar
Matfett (smör)
Tillbehör:
3 st stora Gul lök
800 g potatis
Lingonsylt.
Tillagning
- Färs: Blanda halva vattnet med ströbröd.
Låt svälla en stund. Tillsätt färs, äggula, salt, peppar, fond och ytterligare vatten till lagom konsistens. Blanda väl.
Forma portionsbiffar. - Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.
Mosa potatisen när den är klar. Tillsätt en klick smör och smaka av med salt. - Lök: Skala och skär i tunna skivor.
Fräs löken mjuk i matfett på medellåg värme några minuter, tills den blivit glansig. Häll på lite vatten och efterstek under lock 5-10 min. Späd ev. med vätska. - Biffar: Stek i matfett på medelhög värme i 2-3 minuter på var sida till fin yta.
Lägg biffarna på löken i pannan.
Lägg på lock och efterstek på svag värme ca 5 min, tills de är genomstekta.
Jag har inte testat denna ännu, men det såg gott ut..