Miicha

Mitt liv som jag.

7 sätt att äga på intervjun!

Allmänt Permalink2
Ska du på en arbetsintervju framöver?
Isåfall så kommer det 7 tips här till er!
 
1# Förvandlas inte till en robot

Många arbetsgivare idag söker en person som kan tänka fritt, ta intinativ och jobba även när det är kaos.
De vill se passion och talang!
Därför kan det finnas risk i att verka aldelles för perfekt och polerad. Känn av stämmningen och framförallt, sluta se arbetsintervjuer extremt jobbigt och stelt. Ha istället som mål att ni ska ha en riktigt trevlig stund.
 
2# Var inte tråkig

Du kan "ha många bollar i luften", du "brinnerför ditt jobb" och så vidare.. Säg inte samma sak som alla andra! Tänk på att personen du träffar intervjuar många och får höra repetitioner av liknande svar hela tiden. Var dig själv, var ärlig, var annorlunda!
 
3# Men akta dig för clownrollen
 
På dagen tuffa arbetsmarknad, när det snackas så mycket om att sticka ut och ta plats, är det lätt att överentusiastik och spåra ut en smula. Alla pratar ju om att våga "vara sig själv" och om man akta sig för att vara annorlunda, man akta dig för att hamna i clownrollen och sluka energi. Din intervjuare ska inte lämna rummet och känna sig helt matt. Tänk att stämmninsnivån ska vara behaglig, inte crazy.
 
4# Glöm inte att göra din hemläxa

Ta dig tid att göra ordentligt reaserch om arbetsplatsen. Läs om ägerförhållanden, lär dig när företaget grundades eller när verksamheten börjades i dess nuvarande form, plugga in vad som är speciellt med just den här arbetsplatsen, vilka förändringar som skett inom åren, vad som skiljer stället med eventuella konkurenter och så vidare. Att komma dit utan att ha koll och förlita dig på din förmåga att snacka bra håller inte.
Om du är dålig påläst märks det. Var beredd att kunna leverera ett positivt svar på frågan "Vad vet du om företaget?".
 
5# Slarva inte med detaljerna

Många kandidanter faller tyvärr på något så onödigt som slarv. Ponera att du söker jobb som reporter på en tidning. Dugör bra ifrån dig på intervjun och företaget ber om ett arbetsprov.
Du skickar in det och det är fullt av onödiga stavfel. 
Något enstaka fel är okej om allt annat känns rätt, men alltför många missar som lätt hade kunnat undvikas tyder på att du är slarvig, vilket skrämmer arbetsgivaren. För om du slarvar med något så viktigt som din arbetsansökan, vad kan du då tänkas försumma efter något som är ditt jobb?
 
6# Var inte för självsäker

Självklart är det bra att vara självsäker, men att vara för självsäker kan tolkas fel. Oavsett hur avslappnad du känner dig, och hur skön stämmningen än är.
Men kom ihåg var du är. Just det, på en arbetsintervju.
 
7# Puscha inte för hårt

Det är viktigt att vara framåt och det är bra att höra av dig efteråt för att pucha lite extra och påminna hur taggad du är. Men begränsa dig till ett mejl där du tackar för en trevlig intrevju och skriver att du återigen vill poängtera hur gärna du vill ha jobbet.
Räkna med att de hör av sig igen om de känner detsamma. 
Men begå inte misstaget att bli en desperat stalker.
 
Källa: Nya Solo, tidningen.
#1 - - leyla andersson:

Kul blogg :) & jättebra tips hihi

#2 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Superbra tips :)

Till top