Miicha

Mitt liv som jag.

All Is Lost.

Allmänt Permalink0

Någonstans i Indiska oceanen , en man ( Robert Redford ) säger: "Jag är ledsen. Jag vet det betyder lite på denna punkt, men jag är. Jag försökte. Jag tror att du skulle alla överens om att jag försökte. För att vara sant, att vara stark, att vara snäll, att älska, att vara rätt, men jag var inte. " Han förklarar, "Allt är förlorat."

Åtta dagar tidigare, när han vaknar, ser han att vattnet har börjat översvämma sin båt, denVirginia Jean , en Cal 39 yacht . Han går ut på däck och ser att hans båt har kolliderat med en egensinnig container vilket har ripped ett hål i skrovet . Han går nedan för att få ettdrivankare och knyter den till containern. Efter att rubba behållaren, är vatten strömmar in i sin båt. För att korrigera detta, måste han bege sig i motsatt riktning av hans ursprungliga kursen för att luta båten bort från hålet. Han går till jobbet lappa hålet i sin båt och använder manuell- eller hand- länspump hål för att avlägsna vattnet från stugan. Efter rengöring, utmattad, finner han att båtens navigations och kommunikationssystem har skadats på grund av saltvatteninträngning till följd av kollisionen. Han försöker reparera radion och ansluter den till en av båtens batterier men är ytterst misslyckat. När han klättrar i masten för att reparera en antenn bly, ser han en mötande tropisk storm . Han stiger ned omedelbart att göraförberedelser för det.

 Stormen når snabbt sin position, och han springer innan vinden under kala stolpar för ett tag, tills han känner denna storm taktik blir för tröttsamt och farligt. Han avser att föra båten till enhove till positionen, men när krypa till fören för att hissa stormfock , han kastas överbord och bara återfår däcket efter en lång kamp. Båten kantrar och sköldpaddor , och efter ytterligare 180-graders rulle, är dismasted, och det mesta av den utrustning ombord förstöras. Med båten dåligt hålad och förlisningen, beslutar han sig för att överge fartyget i en uppblåsbar livflotte , bärgning vad han kan för att överleva.

När han lär sig hur man hanterar en sextant han återhämtat sig från båten, upptäcker han att han är nära en av de stora farleder och, en dag eller två senare, finner att han håller på att dras mot det genom havsströmmar . Under resan, överlever han en annan storm. Men hans leveranser sinar, och han lär sig för sent att hans dricksvatten har förorenats med havsvatten. Han improviserar en sol- fortfarande från hans vattenbehållaren och en plastpåse för att få färskt vatten.

Han når farleder och passeras av två containerfartyg . De märker inte honom och fortsätta, trots hans användning av signalraketer. Han driver småningom ur farleder och tillbaka till öppet hav. Dock är han slut på mat och vatten, och kan inte hoppas på att överleva mycket längre. På den åttonde dagen, skriver han ett brev, uttrycker det i en burk, och kastar den i vattnet som en flaskpost för någon att hitta.

Senare på natten, ser han ett ljus i fjärran, möjligen annat fartyg. Han använder inte sitt sista signalanordning, men tårar sidor från sin dagbok tillsammans med diagram för att skapa en signal brand. Efter att han förlorar kontrollen över elden och elden förbrukar sin flotte, faller han i vattnet, kämpar för att simma. Han stannar simning och låter sig sjunka. Som han sjunker, ser han skrovet på en båt med en sökning ljus närmar hans brinnande flotte.

Han simmar upp mot ljuset och ytan för att greppa en utsträckt hand, och scenen upplöses i vitt.

Källa: Wikipedia


Jag har sett filmen, visst den är väldigt bra och spännande men repliker finns inte så mycket av.

Rekomendera denna filme till dom som gillar spänning och båttokiga personer, för det inspelas på en segelbåt.

Till top