Kurs, del 2. Tunnbröd.
Sista dagen med att baka tunnbröd, lika roligt som det var igår!
Började med att dricka lite kaffe och sedan så fick jag göra degen själv (försökte med att blanda för egen maskin men det ville inte rikitgt handlederna vara med om, otränad) och sen fick det jäsa i ca 30 minuter och ungen hade man hedd på.
Sedan så var det att lägga ut degen på bordet i bagarstugan.
He på mjölet, rätt mycket ska det vara så klart så det inte kibbar så mycket.
Tog och skar upp i bitar så jag kunde knåda till en liten (dom blev det för mig denna gång) boll och la dom sedan på sidan.
Mycket bättre och finare blev bollarna idag och det blev några stycken i slutändan.
Sen var det bara att kavla ut degen så den blev ganska rund, och skickade in den i ugnen en stund så det blev gräddade så var det att sopa av dom och skära de i mitten i två delar och låta dom svalna till innan man lägger in de i en påse så man kan njuta av de sedan, resultatet av dagens bak blev 13 påsar på 3 liter deg.
Även Zelda fick följa med en stund i dag också och satt så fint på farstun och tittade ut på gården.