En variant av carbonara.
När jag bodde hos fosterfamiljen så var denna min favorit rätt, åt som en häst då vi fick den till middag och så fick jag turan att bli lärd att laga denna rätt så man kan göra den nu då man är vuxen (har gjort den i flera års tid).
Började med att klippa två paket bacon och stekte tills amn får den som man gillar.
Skar upp en röd spetspaprika då jag tycker personligen att den är godare än vanlig rund och är lite sötare i smaken. Stek den tillsammans med baconen tills paprikan blir nästan mjuk.
Sedan häll i matgrädde och peppra med svartpeppar och denna gång hade jag även i citronpeppar för att få en lite syrligare smak i då paprikan är lite sötare.
Sedan är det bara att låda det puttra lite för sig själv så grädden blir mera kompact så är det bara att servera med någon slags pasta och för oss blev det snäckpasta då vi hade det hemma men annars brukar vi ha spaghetti till som funkar bra och om man nu så vill kan man ha lite ost ovanpå.
Blir alltid lika gott!