Miicha

Mitt liv som jag.

Första dygnen som mamma.

Allmänt Permalink0

De första dagarna som mamma har varit tufft men väldigt bra, man har känt sig värdelös ibland då bebisen har haft magknip och inte var speciellt tröstbar och väldigt overkligt att ha ett barn i sin närhet som tillhör mig.

Byta blöja och mata har gått bra men just att man har ett väldigt stort ansvar nu då man kom hem från sjukhuset men allt har gått väldigt bra trots allt. Man börja lära sig hur hon låter då hon är hungrig eller om hon har gjort i blöjan eller bara allmänt trött och vill ha närhet av antingen mig eller hennes pappa.

Första natten hemma efter sjukhuset då hon låg på en avdelning där hon hade gulsot (som gick över snabbt) var jobbig, hon skrek mesta dels av natten och jag var orolig och kände mig totalt värdelös som mamma, men vid 4 tiden på morgonen så somnade hon tillslut så man själv kunde sova. Under den dagen så sov hon mycket och åt väldigt bra och jag kände mig konstigt nog utvilad då man fick sova i sin egna säng.

Inatt så har det gått väldigt bra och hon har skrikit så klart men lite mat och blöjbyten så blev hon lugn men ändå så har hon skrikit rätt ordentligt men det gick över tillslut då hon fick mat.

Det känns fortfarande overkligt med att jag har fått ett barn att ta hand om men ändå inte, lite svårt att förklara hur man känner det men det känns så naturligt ändå.

Då får man se hur dagen kommer att se ut med lillan.

Till top