Teckenspråk i ambulansen.

2015-07-31 @ 15:37:38 - Kategori: Allmänt
Så många i Sverige är döva och hörselskadade så dom har svårt att kommunicera när det gäller vården då det inte är alla som kan teckenspråket och då är det ju svårt.
Annars måste man ju ha tolk och bara det tar tid.
 
Så varför utbildar man inte ambulansen till teckenspråket?
Tycker att det ska vara ett krav för det blir betydligt mycket lättare för dom som inte hör och inte kan förstår vad hörande säger till dom.
Jag hörde att i Florida att dom har som krav att alla ambulanser kräver teckenspråk och det tycker jag ska vara här i Sverige också då vi är ett sånt land att det finns döva och hörselskadade.
 
Jag är uppväxt med både hörande, döva och hörselskadade och dom som inte hör har det väldigt svårt och tolk måste vara överallt speciellt då dom ska till läkare.
Men hur känner sig en döv te.x då dom åker ambulans till sjukan? Känner dom sig förstådd?
Jag vet inte dom frågerna men jag kan tänka mig att det är väldigt tufft att förstå vad som händer i ambulansen att inte blir förstådd och att göra sig förstådd.
 
Jag anser helt klart att ambulansen ska ha krav på teckenspråk!
 

Våga!!

2015-07-30 @ 19:08:00 - Kategori: Allmänt
Jag är absolut inte som alla andra och det vill jag då f-n inte vara heller för jag är precis som jag är och om det inte accepteras så är det bara att låta mig vara, så lätt var det med den saken.
 
Så våga, våga vara dig själv.
Så om du trivs med blått eller lila eller orange hår så bär det om det är du, klä på dig mjukisar på stan så gör det för man behöver inte vara snygg klädd hela tiden bara för att man ska synas heller utan man är bara sig själv och det ska man vara stolt över.
Om man trivs utan BH så ge f-n i den då och ha utan om det är bättre för det är ingen som ska säga att man ska ha den på sig heller.
Vem säger att man måste raka sig under armarna för att man är tjej? Eller att man ska vara smal för att man ska vara snygg?
Jo det är dom som har låg självkänsla som säger det, jag är inte den smalaste och inte tjock heller men det behöver inte betyda att man ska bli uttittade av dom som är smala för det och att man hör bakom ryggen att man är tjock, det är inte dig det är fel på då utan det är dom som är så fega att dom inte kan komma fram till dig direkt eller att dom inte har något annat för sig än att snacka skit bakom andras rygg.
 
Jag har färgat håret lila och jag är inte den smalaste och inte den snyggaste för den delen, men vet ni? Jag är mig själv och det är jag stolt över och det finns dom som inte acceptera det och det märks direkt men då gott folk så är dom inte ett dugg värd mig, för jag är värd mer än dom som inte acceptera för den jag är.
 
Så visa dig själv och våga vara dig själv för då kommer du må så mycket bättre. :)
 
Jag har inte hittat mig själv 100 ännu men det kommer att bli så och då kommer jag vara en mycket gladare tjej och mera uppriktad och envis och jag kommer kämpa för att nå mina mål även om det tar flera år att uppnå dom!
 
BE YOURESELF AND NO ONE ELSE!!
 
 
 

Hata denna man!

2015-07-30 @ 13:00:27 - Kategori: Allmänt
Mannen som gav 400.000 kr till tjuvjägare för att skjuta finaste lejonet Cecil är helt sjuk!
Han säger att han ångrade sig och att han inte visste att Cecil var känd i trakterna, men varför då jaga honom ut från reservatet som Cecil befann sig för sen skjuta han med pilbåge och flå honom sen?
Så sjukt.
 
Jägarna har nu gått under jorden och riskerar 15 års fägelse, helt rätt! Men jag anser att dom ska få mera straff som att fara tillbaka till landet och se hur ledsen folket är där och var dom orsakade efter att skjutit finaste Cecil.
 
”Du är en ynkrygg och en mördare”, ”Du borde sitta i fängelse och du borde böja ditt huvud i skam”, stod et på Walter Palmers tandläkarmottagning i Bloomington i Minnesota.
Om jag skulle varit där så skulle jag själv sktivit till den jäveln!!
 
Hur kan en människa vara så elak som att döda ett sånt fint djur och sen ångra sig, men varför göra det då om man ändå ångrar sig sedan?
Han borde få långt fägelsestraff på grund av detta och stäng ner hans klinik och ta bort hand legimation som tandläkare och se till att han svårt får jobb sen efter straffet!
 
Tydligen så har Walter dömts för tjuvjakt tidigare och bland annat skjutit en svart björn i hans hemtrakter, men hur fan tänker gubb jäveln! (ursäkta mitt språk).
Han ska inte ens ha licens för jakt eller för sina vapen om han har några, sitta på ett rum hela dagarna och tänka på va han har gjort för något.. 
 
Nä så han är en av världens hataste man just nu!
 
En bild från finast lejonet Cecil!
 
R.I.P beautiful you!
 
 
 

Aktiv dag!

2015-07-29 @ 19:40:53 - Kategori: Allmänt
Idag så kom vi på då det inte vart någon Ö-viks resa så for vi till Östersund.
 
Vi for in på ÖoB och kollade runt och köpte lite små saker (inte så mycket) för det var inte så mycekt där som behövdes, sen for vi till Loppisen som dom har där och där vart det bara en DVD som jag köpte för en 20.
När vi vart klar på loppisen så for vi till Mekonomen och kollade och sambon köpte lite till sin gamla bil som han har fått och jag köpte bilklädsel till min bil som var svart med döskallar på (super snyggt och det kommer före och efter bilder senare då jag klädd bilen), efter det så for vi till Zeldas förra ägare så han fick träffa henne igen och det var väldigt kul att se dom ihop igen för dom var glada men Zelda tror jag fick en chock över att se honom då hon inte betedde sig som hon brukar bland folk i övrigt.
 
Vi vart klar där efter ca 30 minuter prat och så for vi till Max för att äta där och då vart det som jag alltid bruka ta och det är en Tipple Cheese (den är ju så super god!!), så mätt och belåtna så for vi till dollar som var bara bredvid men vi tog bilen utifall att vi skulle handla mycket där men det var inte fallet utan det vart bara små saker där också..
 
Klar på Dollar så for vi hemåt, efter vägen så kom vi på att på Ica i Hammerdal så finns det grymma hårfärger så då var bara hoppet om att dom hade öppet då vi for förbi och det hade dom.
Köpte tre hårfärger och en blondering och det kommer bli snyggt då man ska först blondera håret och sen ta den andra coola färgen, så ska skicka över en bild sen då jag har färgat klart.
 
Hemma och njuter av lugnet ett tag och sambon är ute och fixar bromsbackarna på min bil så den blir klar innan måndag :)
 

Pink heaven.

2015-07-25 @ 22:31:08 - Kategori: Allmänt
Kollade ut från vårat vardagsrum och jag sprang ut för att fota den fina himlen som var där ute.
Sen så skulle ajg gå ut med Zelda på sista prommisen så tog jag ett till kort på den rosa himlen som var.
 
 
 
Synd att man inte kunde fara till någon sjö eller liknande så man kunde ta ett fint kort, men man får inte dröja sig för länge för att se för det försvinner rätt snabbt.
 

Race!!

2015-07-25 @ 19:36:23 - Kategori: Allmänt
Idag var vi på traktor racet i Helgum och det var väldigt kul att se.
Jag tänkte att jag skulle klippa ihop det jag filmade och skulle dela av mig med det på Youtube men det funkade inte som jag ville.
Här har ni på gräsklippar racet som jag filmade och delade av mig på Youtube.
 
 

Dagens middag.

2015-07-24 @ 17:30:20 - Kategori: Allmänt
Idag så bjöd jag sambon på god middag, sambal oelek kyckling med ris och svartvinbärs gelé och jag hade även fetaost på min tallrik.
 
Han tyckte det var lika gott som alltid och då är det roligt att laga mat då man får den responsen! :)
 

Inne dag.

2015-07-24 @ 11:39:51 - Kategori: Allmänt
Även om det är uppehåll idag från regn så blir det en inne dag.
har varit inne de senaste två dagarna förutom i onsdags kväll då vi for på bilbingo, men har inte mått så bra så har mest lega framför tvn eller i sängen.
Idag är det bättre så då blir det städning för hela slanten och elda så man får nå varmvatten då pelletsbrännaren bestämmde sig för att avsluta sitt jobb.
 
Myste med Jessie för en stund sen men det varade inte så länge men kurade ihop henne i en filt och där låg hon en stund innan Zelda kom och ville störa henne.
 
Ska se klart på Desperate Housewive på Kanal5 och sen blir det ner till källaren och se om man får nå eld i pannan och sen göra lite saker upp så det lukta gott och blir fint innan barnen kommer ikväll.

Myskväll.

2015-07-21 @ 18:52:21 - Kategori: Allmänt
Idag bestämde vi oss att ha en liten mys och lugn kväll framför tvn och lite gotta.
Jag gjorde i ordning chokladpudding och fusk mjukpepparkaka men den är lika god ändå.
Så nu ser vi på film drama/skräck på tv och myser.
 
 
Sen ska jag ta fram rökt ost som jag ska proppa i mig då jag är extremt sugen på den osten, na jävulskt gott är det..
 
Ha en bra tisdags kväll med massa mys och gotta!
Fira semestern. Kiss <3

Gårdagen söndag.

2015-07-20 @ 15:56:26 - Kategori: Allmänt
Lördag kväll vart kommen och jag sa till min sambo då vi skulle natta oss "Ska vi hälsa på min pappa på sjukhuset imorgon?" han sa genast ja och jag ställde min klocka på 7 den morgonen.
Min pappa visste inget att vi skulle komma men jag skickade ett MMS till honom och jag skrev "På en roadtrip till ingenstans", han skrev tillbaka efter en stund.
 
När vi väl var på sjukhuset i Gävle där han var för sitt hjärta så skrev jag till honom att vi var i Gävle men inte på sjukan, utan han svarade vilket rum han var på om vi skulle dit då.
Vi gick raka vägen tills hans rum och en sköterska sa till honom "Du har besök" och så såg han mig titta fram och han vart så glad att hela han skakade.
Vi skulle dricka kaffe men han kunde knappt hålla mubben för att han skakade så mycket i lycka att hans dotter dök upp så där.
 
Jag tycker att det är kul att bara dyka upp och överasska folk då dom blir glada över att se en på det viset min pappa vart.
 
När vi var klar med sjukhuset i Gävle så for vi till Uppsala för att hälsa på min mormor som bor där och då kom även min moster och kusin, min kusin har jag aldrig träffat så det var väldigt kul att få träffa dom alla.
När vi skulle fara från mormor så hörde man på hennes röst att hon ville gråta för att vi skulle fara hemåt igen.
 
Så igår vart det typ 100 mil.
Men väldigt trevligt var det!

Inne väder.

2015-07-18 @ 15:26:38 - Kategori: Allmänt
Idag vart det en inne dag, regnar och blåser ute så att man inte vill ut något.
 
Hoppades att det skulle vara fint väder idag så man kunde vara ute och hålla på med bilarna men det sket sig totalt, så då får man hålla på inne idag istället.
 
Vaknade rätt sent och klev upp ifrån sängen drygt kl 13 idag, så det kommer också vara en sen kväll innan man ska sova igen då man var i sängen så pass länge.
När man har semester så får man ju göra vad man vill i stortsett så sova får man göra länge, höhö!!
 
Köpt två högtalare av min svåger så han ska komma snart och lämna de hos oss så ska man se om det är bra men det var billigt det jag köpte för dom kostade 30 kr bara så då får man hoppas att dom inte är sprängd, men dom kommer lite senare idag så man hinner göra lite hemma medans man väntar.
 
Jag hatar att vänta men.

Barn fri.

2015-07-17 @ 20:40:38 - Kategori: Allmänt
Efter en vecka med barn så vart man fri dom, deras mamma kom för att hämta dom så nu är det tyst och fridfullt hemma igen.
 
Snart ska vi se på en skräckis/rysare på dvd och bara må gott.
Men först ska jag göra lite latte som jag gör själv och som är super god och så gotta komma fram.
 
Jag bakade muffins igår och dom var väldigt goda.
Vi var vaken vid 00.20 så då var vi sugen på muffins, som tur var så sov barnen så då passade vi på att ta en muffins var och njöt av den i sängen, hihi.
 
Min kära sambo håller på med min bil inför besiktning så nu håller han på med handbromsen men det vill jäklas lite för honom, men det ska nog gå bra tillslut ändå tror jag med lite hjälp och lite envishet så går nog allt att fixas.
 
 

Stalker.

2015-07-16 @ 21:31:25 - Kategori: Allmänt
Ser på "Stalker" på Kanal5 och det är helt otroligt om hur folk beter sig gentlemot andra.
Träffa en super snäll och go kille/tjej och sen flytta ihop, sen efter ca 2 veckor så bryter det ihop.
Personen blir bestämmande och ifråga sätter allt vad man gör och följer en vart man nu än går, fråga vem man smsa med, prata med och vad man gör då man är med andra.
 
Nä hövvaligen för sånna personer, men visst jag är lite sån att man måste bestämma över mig då jag vart som jag vart men inte så pass som det är på programmet som är idag.
 
Förstör andras liv på det sättet är helt oacceptabelt.
Sen då dom gör slut med personen så blir han en stalker som smsa dom med snuskiga texter och följer dom och letar efter dom vart dom nu än bor så dom blir rädda för personen, och sen när det blir en annan inblandad i det hela så blir det samma sak..
 
Nä lås in personen i lås och bon så denne inte gör illa någon fler.

Förlorade.

2015-07-16 @ 12:33:04 - Kategori: Allmänt
Igår var vi ju på bilbingo och vi vann inget även om vi hade 3 brickor som vi spelade på men noll till vinst vart det, surt men det var kul ändå.
 
Idag blir det nog en lugn dag med lite städ och plock som vanligt, men så är det då man har barn och djur så får man alltid något att göra hemma.
 
Barnen försökte verkligen vara tyst igår då ena barnet skulle viska men det funkade inte så bra, men tillslut så gatt vi säga till dom att vara tyst då man ska sova men det höll inte länge till för än dom var igång igen.
Ena barnet skriver till både mig och sambon på messenger på Facebook men jag har slutat att svara där då han kan lika gärna säga det till oss muntligt än att skriva och fråga.
Detta med Facebook har man nog överskattat så mycket för man sitter ofta där och kolla runt överallt, men Facebook är man som beroende av och det är absolut inte bra men man är nog lite över nyfiken av sig också.
 
Tvättmaskinen är igång igen och kaffe ska man göra iorgning och fara ner på affären och köpa diskmedel så man kan diska (men jag diskade igår så det är inte så mycket som ska diskas).
 
Ha det bra så länge! Kiss <3
 
 

Bilbingo.

2015-07-15 @ 17:28:25 - Kategori: Allmänt
Snart ska vi fara och vara på en bilbingo som är en bit bort där vi bor och då får man se om man vinner något, men chansen är nog väldigt liten men det är kul ändå.
 
När någon bil som får bingo så tutar man och så är dom i närheten där man själv sitter koncentrerad så hoppar man bara till och sen skrattar man då man blir skrämd, hehe.
Men väldigt kul är det.
 
Ut och få göra något så där ibland är rätt kul istället för att vara hemma och dega och inte göra så mycket än hushålla göra, yeeeey.
 
Bingot börjar 18.45 och pågår till ca 21.30 beropå allt också, så man lär nog vara rätt trött då man kommer hem så antingen så lägger man sig för att sova direkt eller så ser man på tvn en stund innan man går och lägger sig.
 
Men nu har jag rätt svårt att somna på kvällarna då det är så varmt så jag bad sambon att öppna fönste i sovrummet och he dit myggnätet så man får lite svalt då man sover. Pust!
 

Onsdag.

2015-07-15 @ 12:29:30 - Kategori: Allmänt
Tredje semester dagen är kommen och har gått halva dagen av den.
Ikväll ska vi på bilbingo och då får man se om man vinner något, men får ju alltid hoppas men det är kul att vara på bilbingo så det blir fjärde gången jag går på de.
 
Igår så var vi i garaget och fixade lite på min bil och så nu funkar styrningen som den ska då vi bytta styrservon på den så nu slipper man använda båda armarna för att svänga med bilen, hihi.
Nu är det bara lite små fix som vi ska göra innan besiktningen den 3 augusti.
 
Så nu snart ska jag ut till min bil och ta ut en massa rat som ska bort så det blir fint inne i den iallafall.
 
Ha det gott nu!!

En ny vecka.

2015-07-13 @ 12:22:20 - Kategori: Allmänt
Första semesterdagen är det idag.
Började med att fick sån jäkla värk i ryggen och i huvudet så det blir nog en rätt lugn dag idag.
 
Jag beställde en nosring från Wish och den kom idag, den såg stor ut i omkretsen och tjockleken men den var helt perfekt och nu sitter den på nosen min :) Perfekt!
 
Frukosten har vi intagit och väntar på bättre tider, men vi kanske ska till garaget till min bil som står där och byte servon på den som är lite knäpp så man kan börja köra med den sen då man har gjort allt klart.
 
Ett litet inlägg :)

Fifty Shades Of Grey.

2015-07-12 @ 20:02:45 - Kategori: Allmänt
Köpte filmen för ett tag sen och har sett den två gånger.
Jag bara älskar denna film.
Det är om dominans och undergiven när det gäller sex, så mellan dom två som spelar filmen är inget förhållande men att han är dominant mot henne och belönar och straffar henne då det behövs.
Rekomenderar denna film.
 
 
Men jag tycker att det är synd att han som spelar Mr. Grey (Jamie Dornan) inte vill göra någon uppföljning av filmerna p.g.a hans fru inte vill, då det är så heta sex sener i filmen.
Men hon har inte sett filmerna.
Min tanke är att varför ens vara med på den första då båda visste att det var så heta sener i filmen då han läste manuset?
 
Jamie Dornan passar väldigt bra som Mr.Grey i denna film helt klart och jag vill att han ska göra uppföljaren av första filmen för annars blir det inte samma, så nu hoppas jag att dom ändra sig när det gäller det som dom inte vill att han ska göra en uppföljare av filmen.
 
Visst jag förstår hans fru också för jag skulle nog sagt samma sak då jag är rätt svartis av mig men jag skulle nog ändå acceptera det om han nu själv ville göra filmen, dels är det stora pengar det handlar om också och tacka nej till två andra filmer det förstår jag bara inte.
 
 

Middagen avklarad.

2015-07-12 @ 16:52:53 - Kategori: Allmänt
Idag vart det friterade potatisar (typ som pommes men det vart inte så) med stekt korv och lite smått med sallad som bestod av gurka och paprika och fetaost.
Det var väldigt gott med maten idag och mätt vart vi alla, så snart blir det lite efterrätt med bullar och kaffe.
 
Idag har jag varit på rätt bra humör och skämta och busa med barnen och det känns bra men jag kommer nog att vara irriterad till kvällen igen, as jobbigt blir det nog.
Nog jobbigt med dessa humörsvägningarna jag har.
 
Tvätten håller man på med och diska upp allt efter middagen så man kan göra det lite lugnt ikväll, ska bli skönt att få tvätten klar någon gång istället att det bara växer som ett berg eller något.
 
Ikväll blir det nog lite film som gäller så får man ju se om man kan se något bra som är på tvn eller om man ska se på någon film som man själv har i bokhyllan, men något blir det helt klart.
Sen till filmen så kommer jag iallafall ha något gott till som jag köpte på bilträffen igår, mumma!!

Bilträffen.

2015-07-12 @ 11:59:31 - Kategori: Allmänt
Igår for jag barnen och sambon till Ramsele då det var en bilträff där och fint väder var det också, så det var väldigt tur.
Vet inte hur många bilar det var men det var ca 400 styckna bilar som var där som man såg på lappen som var på bilen.
Här är det några bilder jag tog.
 
 
Några snyggingar var det jag tog på, synd man inte kunde ta flera då det var så mycket folk som stod i vägen, som ni ser så på sista bilden så är det min Zelda som sticker in på bilden.
 

Dystert.

2015-07-10 @ 13:30:05 - Kategori: Allmänt
Idag är det dystert väder igen, gör inte mig så mycket utan är hemma och ta det lungt och fixar lite och donar.
Pratade med min kära kompis i mobilen ett bra tag så nu vart man varm nog så nu kan man kanske ställa sig i duschen en stund eller så kan man börja med att plocka undan lite i huset så det blir bra innan barnen kommer så slipper man att tänka på det ett tag.
 
Börjat skriva på en bok så får man se hur länge det tar, annars bruka jag skriva några sidor och sen ge upp men denna gång ska jag nog skriva hela boken så man kanske ska ge ut den om den blir bra nog så att säga.
 
Axeln idag är upp i tok och gör väldigt ont men jag får bita ihop, men vaknade med en värk i ryggen så jag inte kunde somna om och sambon snarkade bredvid mig så jag klev upp före han.
 
Så nu får man ta och göra lite nytta hemma och göra det lite mysigt som man vill ha det någerlunda iallafall.
 
Kollade lite grand på "Svenska miljonärer" på kanal5 och blir lite sur på dom som har lyckas så bra i livet så man inte behöver tänka på pengar, vill också ha det så men man får helt enkelt kämpa för att nå toppen!
 
 

Lite renare.

2015-07-09 @ 17:31:25 - Kategori: Allmänt
Har ändå noll ork till att städa men ändå så är det inte så mycket kvar till att göra.
 
Som jag är ju en extramamma och har lite krav gällande barnen i mitt hem så vi har tagit ner våningssängen från barnens rum då dom inte vill ligga i varsin säng så beslutade vi att ta ner den, så nu måste dom sova i varsinna sängar.
Imorgon får vi se om hur dom reagerar då dom kommer hem till oss och se i deras rum att båda sängarna är på golvet.
Vi sa till dom att dom får turas om att ligga där uppe men det höll en natt, så därför tog vi ner den.
Känns bra som beslut för dom måste lyssna på det vi har att säga till dom.
 
Pust!! Men det blir nog bra i slutändan ändå.
 
Regnet har en förmågan att falla från himlen och är grått och tisst ute men ändå lite kvavt, så det blev en inne dag idag och det kan vara bra det med.
 
 

Regn och rusk.

2015-07-09 @ 12:36:43 - Kategori: Allmänt
Sommar Sverige har nog nått sitt slut och regnet kommer som rusande fart så är det snart höst igen, som det känns.
Hoppas på lite mera värme och sol så man kan vara ute och meka i bilarna lite och bara må i solen en stund.
 
Idag är det en inne dag som man kan böka bäst man vill.
 
Egentligen skulle jag ha jobbat idag men med tanke på vad som hände i tisdags så är jag hemma idag och inte mår så bra, så man får vara hemma och hålla på innan helgen så man slipper att göra det då.
 
Ska även fixa lite kaffe så man blir som folk innan det går riktigt utför och sen börja med att diska så det är klart, känns bara pyton men det blir bra då det är klart och så har man massa annat att tänka på också då man städar och stöka på hemma.
 
Min dröm är att ha ett större hus så man får plats med alla saker och att barnen får ett eget rum men det får man drömma en stund till om, om något år så blir det nog flytt till ett större hus och jag bara längtar tills dess!
 
 
 
 

glad hund!

2015-07-06 @ 14:06:54 - Kategori:
Igår var de fint väder men inte lika varmt som de har varit.
Vi bestämde oss för att bada lite .
Var kallt i vattnet men förra gången vi var där var de varmare i vattnet. 
Zelda hoppade och sprang väldigt mycket och sambon doppade sig efter mycket omomen, men jag var för feg .

 

Bad ställe.

2015-07-03 @ 13:28:28 - Kategori:
Vi hittade ett bra badställe igår. 
Zelda som fick bada och springa massa vart väldigt trött och hon sprang inte lika hårt som hon gjorde från början.
Det var varmt och skönt i vattnet och så en fin utsikt såg man medan. 

Arvidsjaur fram och åter.

2015-07-02 @ 20:52:21 - Kategori: Allmänt
Som jag skrev på tigigare inlägget att vi for en liten resa igår kväll.
Första bilden är från slalombacken, där är det även camping som inte var så stor och så är det vandring som jag uppfattade att det var där.
Jätte myggigt var det dr´är uppe och det är det här hemma med, här nedan har ni resten av bilderna jag tog på vägen hem.
 
 
 
 
Det var väldigt fint då dimman var så låg på marken och så på sjön så fint.
Sen däckade jag efter vägen och fick ont i nacken.
Då vi kom hem så var ajg på dåligt humör och skällde, var över trött så jag gick och la mig snabbt för skulle vara hos läkaren kl 10 så hade någon timmes sömn.
 

Nästan äckligt varmt.

2015-07-02 @ 14:21:40 - Kategori: Allmänt
Tycker synd om Zelda då det är så varmt ute.
Hon sitter ute och tungan är så lång på henne, hon små gnäller att det är varmt men hon har vatten ute och skugga men skuggan är väldigt varm den också.
 
Igår kväll så kom jag och sambon på att vi skulle göra en mini bilresa och då for vi till Arvidsjaur fram och åter och vi kom hem vid halv 6 imorse, detv ar kul och man fick se en fint ställe och några djur efter vägen.
Men det var mest renar som man mötte på som stod på vägen och glodde på oss som ville komma förbi, men dom flyttade på sig så bra ändå.
Vi såg även två harar och en älg, love animals.
 
Jag tog inte så många foton men några vart det men dom vart inte så bra men det fanns två bilder som var helt okej som jag ska lägga ut sen.
 
Jag har noll ork idag då man inte sov så länge och så att det är varmt.
Takfäkten går i full gång och det blåser rätt svalt.
'
Ha det så bra i värmen!