Miicha

Mitt liv som jag.

Växer så det knakar.

Allmänt Permalink1
Nu har det gåt en vecka och snart 2 dagar (ikväll) då valparna kom till världen och det har gått så bra och Zelda är så enormt duktig med valparna så man känner sig väldigt stolt.
Jag iallafall har bestämt mig att behålla en valp och det var enda hanen som kom till kullen och resten är tikar, någon är tingade och några är intresserade av dom och vill kolla på dom först men då får dom bli lite större.
 
 
På bilden är det hanen som ligger i min famn och sover en liten stund.
Dom har ännu inte öppnat ögonen men det kommer dom göra om några dagar då dom bli närmare 2 veckor gammal och det är inte så långt kvar.
 
Magen min växer så det knakar och det känns mer och mer konstigt då man knappt kan lyfta saker som man är van vid, men nej det går inte för då stramar det åt magen och det kan ta skada på mig och bebisen.
Är nu i  vecka 13 men om man ska vara noga så är det vecka 12+2 som dom egentligen räknar men tycker att det är lättare att säga vecka 13 istället. :)

7 valpar.

Allmänt Permalink1
Igår kväll så kom det 7 valpar till världen.
Det blev 2 vita (blir andra färger sedan) och 5 svart/vita valpar.
 
Zelda har varit så duktig och hon är en väldigt bra mamma och vägra nästan att lämna dom för att gå ut och rasta sig, man får lov att ha godis med sig så hon kan komma så går det bra.
 
Vattnet gick kl 17 igår och hon fick värkar strax därefter och första valpen kom ca 18.05 och en gång i halvtimmen så var det 5 stycken som kom och sen gick vi och la oss och när jag vaknade kl 03 imorse så hade det kommit två stycken till.
 
Är så grymt stolt över henne och så bra mamma till dom små bebisar är hon.
 
Ska lägga upp bilder sedan men det är så svårt att ta bilder på dom då dom ligger så nära Zelda och hon är så mammig men några kommer jag nog lyckas att ta.

Lite deprimerad.

Allmänt Permalink0
Trött och smått frusen samt att när man kliver upp från soffan så får man lite yrsel och går som om man skulle vara bakis.
Deppad för att man inte har gjort så mycket här hemma men att man inte orkar för man är så trött men det är ju bebisen i magen som gör det.
 
Mycket man ska göra innan fredag då man ska besikta bilen och så innan Zelda ska föda sina valpar, men orkar inte för är frör trött, måste diska, tvätta med mera men orkar inte för är ju för trött.
Kommer det aldrig att ta slut så man bli piggare eller ska man vara trött i hela gravititeten och sen ännu tröttare då bebisen kommer för att man vaknar på nätterna för att ge bebben mat?
 
Träffade barnmorskan i måndags och fick beröm och det var väldigt bra och kände mig starkare men ändå så trött, ska dit igen den 6/2.
Men kanske man ska prata med dom igen och säga att jag inte vill vara trött och se om man kan få ta lite järn tabletter så man blir piggare.
Kanske man ska äta lite broccoli? Det innehåller mycket järn eller så kanske man kan äta blodpudding om man klarar av det vill säga.
 
Igår så spydde jag 2 gånger och det var första gången jag spydde under denna gravititet, hatar att spy så hoppas det inte blir fler gånger men det blir det säkert.
 
Så nu tänkte jag fixa lite te så man får ltie dryck i sig och lite värme och se om man orkar att göra något här hemma.
Vill få bort all äcklig lukt men då det blir för stark lukt så spyr man ju bara, som tex tacor lukten går inte men att äta de går väldigt bra men inte lukten så den ska bort från kylskåpet och kanske göra en köttfärssås och frysa in den så man bara slipper den lukten så man slipp hålla andan då man ska ha något från kylskåpet.
 
Ha det bra nu så länge :)
Till top