Miicha

Mitt liv som jag.

Sällskap eller inte?

Allmänt Permalink0
Det är en oändlig samtalsämne gällande sällskapshundar, kamphundar, draghundar, jakthundar osv som aldrig tar slut. Alla har sina olika, enormt olika, åsikter angående detta också så det hela går bara som en rundgång.
 
Själv har jag en husky som inte gillar att dra, inte mer än att dra i koppel, och är skotträdd så hon är sällskapshund och vilket gör att det finns dem som säger att jag förnekar min huskys gener för drag. Va!? Mer än vad jag visste, hon har absolut inget intresse till detta och trivs bra som sällskap, hon har inget krav på att aktiveras då hon dels börja bli lite gammal, 8 år snart, och att hon älskar sin flock. 
 
(Inte min hund)
 
En person kommenterade att man måste träna en husky för att den ska bli en draghund men sedan kommenterade att det är i hundens gener och att man inte behöver träna. Skrev åter till denne att det känns som dubbelmoral att man ska träna och sen inte? Denne person besvarade detta genom att det inte var dubbelmoral och att jag har missförstått kommentaren, kanske denne skrev lite galet? 
Jag skulle, enligt denne, träffa andra huskys för att se hur en draghund var för en slags hund. 
Som att jag inte skulle veta vad en huksy är liksom!? Frågade denne om varför inte min husky har intresse till att dra, fick aldrig något vettigt svar angående detta och påtalade någon gång och ännu inget svar, vilket jag förstod att denne inte vet och jag sa att denne var välkommen hit till mig för att träffa min husky.
 
Så allt detta är att alla husky inte är intresserad av drag eller jakt, vissa jagar med sin huksy och är bra jägare då de måste på gurnd av drag, och har dem som sin sällskapshund vilket många misstolkar att man inte kan ha en husky som sällskap på de har drag i generna, fel fel fel, man kan ha en husky som sällskap. Jag har min husky som sällskap och aldrig haft en sådan fin hund förut, även om hon inte skäller och låter som att man håller på att strypa henne då det kommer folk som hon älskar. 
 
Förut användes huskys som drag, även nu också så klart, men det blir mer och mer som har de till sällskap då det funkar och går hur bra som helst att ha de som sällskap också. Man kan inte gå efter rasen förvisso utan vad de har för intressen. Alla huskys eller drag hundar vill inte dra och kanske passar bäst som jakt eller sällskap.
 
Man ska gå efter hur deras personlighet är och inte rasen. 
Till top