Miicha

Mitt liv som jag.

Gravid vecka 7.

Allmänt Permalink1
Barnet växer otroligt mycket i den här veckan – 1 mm om dagen! Under loppet av dessa sju dagar kommer barnet att mer än fördubbla sin längd. Det lilla hjärtat slår och pumpar ut blod i all vävnad. Det är redan full aktivitet i de celler som hjärnan kommer att bestå av. De olika delarna av den primitiva hjärnan tar alla på sig sin speciella funktion. Barnets hjärna blir alltså mer och mer komplex och det är redan aktivitet här – det uppstår hela tiden nya förbindelser mellan nervcellerna. Och så kan barnet redan röra på sig. Barnets ansikte tar form. Ögonen börjar att utvecklas, linserna bildas och även färgen på iris kan vara synlig. Navelsträngen är fullt utvecklad (efter omkring 40 veckor kommer den att vara cirka 55 cm lång och 1-2 cm tjock). Den förser barnet med syre och näring och avlägsnar avfallsämnen. Tarmarna bildas inne i navelsträngen, eftersom det ännu inte finns plats i barnets mage.
 

Föräldrar

För vissa kvinnor är illamående – med eller utan kräkningar – ett av de första symptomen på graviditet. Det kallas ofta "morgonillamående" (vilket kan verka lite märkligt om man mår illa hela dagen). Det är väldigt vanligt – 7 av 10 kvinnor mår illa i början av sin graviditet. Den främsta orsaken till det här obehagliga tillståndet är de stora hormonella förändringar som äger rum i kroppen. En annan orsak är att hormonerna hela tiden transporteras runt i kroppen, eftersom moderkakan ännu inte har tagit över produktionen. Och så lite fler goda nyheter – relativt sett – om man ska drabbas av illamående visar det sig före vecka 12. Så håll tummarna om illamåendet inte infunnit sig! Ibland kan illamåendet överskugga glädjen över att vänta barn. Det går alldeles säkert över eller minskar allt eftersom.

Info taget från Libero.se

 

Allt inom föräldrar stämmer inte på mig dock men illamående och jag har yrsel varje dag men jag hoppas att yrsel försvinner allt eftersom.

Igår så var vi hos barnmorskan första gången och tog prover och det såg väldigt bra ut och hon blev nästan förvånad att mitt blodvärde såg väldigt bra ut och jag är inte på väg att få gravititetsdiabetes och det är jag väldigt glad över kan jag säga.

Men det gjordes inget ultraljud då hon var säker att det fanns något i min mage men mins inte om hon skulle göra det nästa gång eller om hon inte skulle göra det, men det får man ju se den 16 januari då vi ska dit igen och ta mera prover och vägning med mera så får man se om det är lika bra då också som det var igår. 

 

 

Luktsinnet har även ändrats.

Allmänt Permalink0
För några dagar sedan så börja lukten bli känsligare så som speciellt starkare lukter.
 
Jag och en vän for en sväng till Ö-vik och hon bjöd mg på pizza och det blev en bit över så jag tog det hem för att äta den dagen efter, jag åt min bit dagen efter och den var rätt god då också och så fick hundarna en bit också.
Då jag gav hundarna den pizza biten så luktade pizzan så konstig så jag höll på att spy några gånger, så luktsinnet har ändrats.
 
Skurhinken stinker som fasen och kisset efter katterna från lådan och då Jessie inte vill gå på lådan och kissa på bokhyllan så stinker det ännu mera så man måste skura rejält för att få bort lukten.
 
Illamåendet har kommit tillbaka och jag är rädd för att spy men det är något man måste räkna med, tydligen.
Vet inte vad man kan äta eller inte, gillar man det man tänkt sig att äta?
 
Åt för någon vecka sen jordnötter men jag åt lite snabbt av de så jag mådde illa hela natten och spydde efter det, så nu vill jag knappt se jordnötter för än det börja kväljas.
Men då är popcorn väldigt gott än och det är ju tur.
 
Undra vad som kommer härnäst?

Smaklökarna har ändrats.

Allmänt Permalink0
När man är gravid så ändras tycket på det man äter och smaklökarna ändras.
 
Jag som är lite känd av att jag är en enorm kaffetunna gillar inte kaffe längre utan dricker mera thé.
Jag drack en kopp kaffe idag hos mina vänner och det var inte alls gott och har inte druckit mera sen dess av kaffe.
Så här blir det mera thé än kaffe då det inte alls är gott längre men dricka kaffe ändå gör jag nog men ingen hödjare längre.
 
Sambon köpte pizza fördagen och fick smaka en bil av den (jag tog hamburgare) och den var inte alls god.
Smaklös och oljig och ja sånt, smakade inte som den brukade men sambon gnällde inte och han är rätt kinkig på mat och hur det ska vara som, men burgaren vad god och det var huvudsaken men pommesen kunde vara varmare och mera friterade.
 
Idag på lunch tog jag en billys panpizza och den var väldigt god och så bakade jag min tigerkaka (brukar oftast ta en bit) och av den tog jag 3 bitar av på raken och det är ovanligt för min del.
 
Undra vad som ändras härnäst? Kommer jag få sug på banan? Jag som inte ens äter banan för då kväljs jag.
 
Magen är upp i tok ohc känslig och ibland har jag väldigt ont och magen vrider om sig och man får kuta till toan efter man ätit men som tur är att man inte har spytt något efter, utan nu är det mest magknip jag får än så länge.
 
I några dagar har jag varit illamående och det har varit obehagligt då man inte kan "bota" det men nu har det gått över men peppar, peppar det kan komma tillbaka.
Till top