Gravid vecka 7.

2016-12-31 @ 12:40:00 - Kategori: Allmänt
Barnet växer otroligt mycket i den här veckan – 1 mm om dagen! Under loppet av dessa sju dagar kommer barnet att mer än fördubbla sin längd. Det lilla hjärtat slår och pumpar ut blod i all vävnad. Det är redan full aktivitet i de celler som hjärnan kommer att bestå av. De olika delarna av den primitiva hjärnan tar alla på sig sin speciella funktion. Barnets hjärna blir alltså mer och mer komplex och det är redan aktivitet här – det uppstår hela tiden nya förbindelser mellan nervcellerna. Och så kan barnet redan röra på sig. Barnets ansikte tar form. Ögonen börjar att utvecklas, linserna bildas och även färgen på iris kan vara synlig. Navelsträngen är fullt utvecklad (efter omkring 40 veckor kommer den att vara cirka 55 cm lång och 1-2 cm tjock). Den förser barnet med syre och näring och avlägsnar avfallsämnen. Tarmarna bildas inne i navelsträngen, eftersom det ännu inte finns plats i barnets mage.
 

Föräldrar

För vissa kvinnor är illamående – med eller utan kräkningar – ett av de första symptomen på graviditet. Det kallas ofta "morgonillamående" (vilket kan verka lite märkligt om man mår illa hela dagen). Det är väldigt vanligt – 7 av 10 kvinnor mår illa i början av sin graviditet. Den främsta orsaken till det här obehagliga tillståndet är de stora hormonella förändringar som äger rum i kroppen. En annan orsak är att hormonerna hela tiden transporteras runt i kroppen, eftersom moderkakan ännu inte har tagit över produktionen. Och så lite fler goda nyheter – relativt sett – om man ska drabbas av illamående visar det sig före vecka 12. Så håll tummarna om illamåendet inte infunnit sig! Ibland kan illamåendet överskugga glädjen över att vänta barn. Det går alldeles säkert över eller minskar allt eftersom.

Info taget från Libero.se

 

Allt inom föräldrar stämmer inte på mig dock men illamående och jag har yrsel varje dag men jag hoppas att yrsel försvinner allt eftersom.

Igår så var vi hos barnmorskan första gången och tog prover och det såg väldigt bra ut och hon blev nästan förvånad att mitt blodvärde såg väldigt bra ut och jag är inte på väg att få gravititetsdiabetes och det är jag väldigt glad över kan jag säga.

Men det gjordes inget ultraljud då hon var säker att det fanns något i min mage men mins inte om hon skulle göra det nästa gång eller om hon inte skulle göra det, men det får man ju se den 16 januari då vi ska dit igen och ta mera prover och vägning med mera så får man se om det är lika bra då också som det var igår. 

 

 

Luktsinnet har även ändrats.

2016-12-23 @ 14:07:06 - Kategori: Allmänt
För några dagar sedan så börja lukten bli känsligare så som speciellt starkare lukter.
 
Jag och en vän for en sväng till Ö-vik och hon bjöd mg på pizza och det blev en bit över så jag tog det hem för att äta den dagen efter, jag åt min bit dagen efter och den var rätt god då också och så fick hundarna en bit också.
Då jag gav hundarna den pizza biten så luktade pizzan så konstig så jag höll på att spy några gånger, så luktsinnet har ändrats.
 
Skurhinken stinker som fasen och kisset efter katterna från lådan och då Jessie inte vill gå på lådan och kissa på bokhyllan så stinker det ännu mera så man måste skura rejält för att få bort lukten.
 
Illamåendet har kommit tillbaka och jag är rädd för att spy men det är något man måste räkna med, tydligen.
Vet inte vad man kan äta eller inte, gillar man det man tänkt sig att äta?
 
Åt för någon vecka sen jordnötter men jag åt lite snabbt av de så jag mådde illa hela natten och spydde efter det, så nu vill jag knappt se jordnötter för än det börja kväljas.
Men då är popcorn väldigt gott än och det är ju tur.
 
Undra vad som kommer härnäst?

Smaklökarna har ändrats.

2016-12-19 @ 20:49:58 - Kategori: Allmänt
När man är gravid så ändras tycket på det man äter och smaklökarna ändras.
 
Jag som är lite känd av att jag är en enorm kaffetunna gillar inte kaffe längre utan dricker mera thé.
Jag drack en kopp kaffe idag hos mina vänner och det var inte alls gott och har inte druckit mera sen dess av kaffe.
Så här blir det mera thé än kaffe då det inte alls är gott längre men dricka kaffe ändå gör jag nog men ingen hödjare längre.
 
Sambon köpte pizza fördagen och fick smaka en bil av den (jag tog hamburgare) och den var inte alls god.
Smaklös och oljig och ja sånt, smakade inte som den brukade men sambon gnällde inte och han är rätt kinkig på mat och hur det ska vara som, men burgaren vad god och det var huvudsaken men pommesen kunde vara varmare och mera friterade.
 
Idag på lunch tog jag en billys panpizza och den var väldigt god och så bakade jag min tigerkaka (brukar oftast ta en bit) och av den tog jag 3 bitar av på raken och det är ovanligt för min del.
 
Undra vad som ändras härnäst? Kommer jag få sug på banan? Jag som inte ens äter banan för då kväljs jag.
 
Magen är upp i tok ohc känslig och ibland har jag väldigt ont och magen vrider om sig och man får kuta till toan efter man ätit men som tur är att man inte har spytt något efter, utan nu är det mest magknip jag får än så länge.
 
I några dagar har jag varit illamående och det har varit obehagligt då man inte kan "bota" det men nu har det gått över men peppar, peppar det kan komma tillbaka.

En glad nybliven pappa.

2016-12-17 @ 19:37:27 - Kategori: Allmänt
När jag var klar med tavlan jag gjorde till min sambo som han skulle få så slog jag in den i tidningspapper då det inte fanns något annat.
Han har ju 2 fina barn sen tidigare som han älskar (tyvärr träffar han dom för tok för lite) så fick han en till. 
 
Han kom hem sent från jobbet då han jobbade över och jag ville att han skulle öppna direkt då jag inte orkade vänta tills Julafton.
Han undrade så klart va det var och öppnade och reaktionen var lite seg då han nog inte riktigt förstod va det var men han reagerare stort och nästan blev tårögd.
 
 
Vi har försökt att bli med barn nu i 3 år och nu lyckades vi med det, efter aborten har det varit svårt för mig att bli gravid och nu var det dags och kroppen var redo och färdigläkt.
 
Det kanske känns lite äckligt med ett test så där på väggen som när nedkissad men det tänker man inte så mycket på direkt utan vad som vi väntar.
Jag är som lite panikslagen över vad som händer och sker i magen då jag aldrig varit med om det förut och mår illa och vet inte hur man ska få bort illamående på ett bra sätt.
Kaffe drickandet är i botten och vill knappt ha det och röker gör jag inte då jag inte ens är sugen på det.
Suget på något finns inte just nu utan mest illamående och nästan inte hungrig utan vill som inte äta då hungern inte är där så mycket och kisseriet är det inget fel på då man går var femte minut som det känns.
 
Hickar gör jag mer tydligen och kan hicka några gånger under en dag till skillnaden från förut.
 
Undra vad som kommer hända med kroppen längre fram?

Sotaren kom.

2016-12-15 @ 09:28:24 - Kategori: Allmänt
Han kom tidigare än vad det stod på brevet och jag låg i sängen och fick panik då det kackade på dörren, hundarna skällde och jag klädde på mig som hastigast och öppnade dörren, han var på väg att fara men såg att jag öppnade dörren så han kom.
 
Han frågade var stegen var upp till taket och jag svarade på baksidan och frågade även var brännaren var och den visade jag med dörren till källaren.
 
Han gick ner till källaren och kollade lite och sedan upp till taket.
 
Sotaren innan han gick ut, "är det en blandning mellan jämthund och gråhund?"
Jag "Nej det är huskyblandning".
 
Sotaren gick ut och upp till taket och det skrammlade och hade sig och jag satt nervös inne och oroad om det skulle hända honom något.
Det var väldigt mycket sot i skortsten.
 
Sotaren kom in igen.
Jag "Gick det bra?"
Sotaren "Jajemän det gick väldigt bra"
Jag "Blir så nervös då ni är uppe på taket om det skulle hända något"
Sotaren "Det är ingen fara, det gick bra".
 
Han gick ner till källaren med sina verktyg och gjorde de sista.
Sotaren "Nu är det klart och jag har hett på pannan så nu blir det varmt och skönt igen"
Jag "Tack så mycket, gick det bra?"
Sotaren "Gick väldigt bra. Är det en flat"?
Jag "Det är en blandning mellan bordercollie och labrador"
Sotaren "Väldigt fina hundar, ser ut som en flat men det är väl så då det är en sån blandning".
 
Tackade och han for till grannen för att sota där.
 
Tur att det finns snälla och öppna sotare här :)

Lite smärta.

2016-12-11 @ 20:48:13 - Kategori: Allmänt
Haft som ont nästan hela dagen i magen och stort sett tagit det lugnt.
Sambon har varit duktig att städa lite i huset medans jag känner mig dum och inte gjort så mycket men jag får städa lite imorgon då jag är ensam och han jobbar.
Men man kan som inte göra så mycket då man har ont i magen och hoppas att allt är bra med magen men det får man se den 30 denna månad då man ska träffa barnmorskan för första gången.
 
Lite orolig är man men det är ju första barnet jag får också och då är man nog lite nojig.

Gravid.

2016-12-11 @ 13:20:07 - Kategori: Allmänt
Det kanske inte är den bästa tiden att bli gravid nu, men efter 3 år utan att bli gravid (har försökt så länge) och nu blev jag det och tänker inte göra abort igen för då kan det ta upp till 3 år igen innan man blir gravid igen.
 
Fanns några som inte blev så glad men jag tror att dom är som oroliga för min sits som det är nu men det kan bli bättre sen efter 9 månader, så nu ska vi kämpa så barnet få så bra som möjligt.
Visst vi har inte så stort men det räcker gott och väl den första tiden och vi kan alltid bygga ut, finns dom som har det mindre och inte kan bygga ut.
 
Fanns dom som var väldigt glad och en tår rann från kinden och han som blev gladast var ju sambon så klart, han har väntat så pass länge då jag inte har kunnat bli med barn för än nu.
 
Den 30 denna månad så ska jag på BVC första gången och ta nå prover och sånt som man bruka så får man se vad som sägs då och om allt är som det ska.
 
Är som orolig då man hade så väldigt ont (som extrem mensvärk) och att det kom lite blod, men det var som det skulle och va normalt så då blev man som lite lugnare men trött är man och smått sugen på något.
Ännu har jag inte något speciellt som jag äter eller spyr efter maten men det är så pass tidigt ändå.
 
När jag var gravid för över 3 år sedan (gjorde abort då) så blev det bara 7 veckor, då kände man inte så mycket än att det gjorde ont i brösten och det kände jag igen som nu och det gjorde ont så gjorde testet och det visade positivt, smärtan i brösten gick över efter några dagar och nu har det som kommit tillbaka och har lite ont nu men det går över det också.
 
Hoppas att detta kommer att gå bra.

Bättre med Hello Kitty.

2016-12-05 @ 10:31:54 - Kategori: Allmänt
Såg på Facebook och bara älskar dessa bilder.
Allt blir ju finare och bättre med Hello Kitty
Dom vart ju gulliga dom gubbarna :)
 
 

Reflex är coolt.

2016-12-04 @ 15:31:00 - Kategori: Allmänt
I videon berätta jag lite mera :)
Använd reflex då ni är ute och går på kvällen då det är mörkt så ni syns bättre för förarna.
 
 

Chokladkalender.

2016-12-04 @ 13:17:51 - Kategori: Allmänt
När jag var yngre för lite över 20 år sen kanske så åt jag upp min lillasysters chokladkalender förutom nummer 24 för att vara snäll.
I videon säger jag hur det gick till.
 
 

Pärltavla nr 4.

2016-12-03 @ 20:54:59 - Kategori: Allmänt
Denna pärltavla är jag väldigt nöjd med.
Den tog rätt lång tid men blev som små less i några dagar så tog en paus från det och idag så blev jag klar med den och nöjd vart jag!
 
 
Den är 30 gånger 20 och har lagt upp den på Mickiez och flera produkter finns där som ska säljas, så kolla in och se om det är något som passar er. :)

Kajsa Kavat, 2016.

2016-12-03 @ 15:26:25 - Kategori: Allmänt
Idag så var det Kajsa Kavat marknaden i Ramsele och det är alltid lika mysigt och trevligt där.
Massa människor och fina jul saker och man får en sån trevlig jul känsla då man går där även om vi just idag var där fram och åter då jag skulle hämta ett paket.
 
Så om ni är i Ramsele nästa år vid denna tid så gå på Kajsa Kavat marknaden för det är så väldigt mysigt.
 
Eldstad som fanns lite varstans.
 
 
 
 
 
 
Sen på kvällen då det är mörkt då alla lampor tänds så blir det mycket mysigare och ja det går knappt att beskriva med ord utan far dit nästa år så får ni se vad jag menar. :)

Vabba för sina djur.

2016-12-02 @ 11:50:32 - Kategori: Allmänt
Här är ett klipp som jag spelade in angående vabba för sina djur som jag tycker att man ska kunna göra.
Så här säger jag:
 
 

Yes!!

2016-12-01 @ 15:04:40 - Kategori: Allmänt
Nu kan man diska igen då vattnet har varit borta i två dagar så kan man äntligen diska och tvätta lite, som kan längtat (?).
 
Kaffe har jag gjort och gått ut med hundarna och så har jag fått örhängen jag beställt som ska ut till försäljning så hoppas att det går bra så man kan beställa mera så småningom och ha en litet lager här hemma så man slipper att vänta på att beställningarna ska ta sån tid.
Men jag har två hemsidor så ena hemsidan är lite krångligt då jag inte har produkterna hemma men skulle varit kul att ha ett lager hemma så kunderna slipper vänta så länge på sina varor.
Andra hemsidan är mest det jag gör som smycken och pärltavlor, det har jag hemma så då går det snabbt att skicka iväg men ännu går det dåligt men jag vill att det ska gå bra!
 
 
Bilden ovan tog jag imorse och gjorde om den lite, tyckte att den var ur cool.
 
Snart ska jag fixka till middagen och då det är torsdag så har vi gjort pannkaka i några veckor nu så pannkaka blir det då gubben kommer hem från jobbet och han älskar mina pannkakor.
 

Dräktig?

2016-12-01 @ 11:02:15 - Kategori: Allmänt
I går var det en vecka sedan hundarna parade sig första gången, förra veckan så parade dom sig 3 gånger sammanlagt.
Just nu är Zelda väldigt lugn och leker inte lika mycket som hon gjorde i början av förra veckan så man kan ju undra om hon är dräktig eller om det bara är för parningen.
 
Hundar är ju dräktig i 61 dagar så i lite över 2 månader så isåfall om hon är dräktig så kommer det valpar i början av februari.
Vi har redan plarerat om var hon ska vara och var valparna ska vara då dom börja gå och se, men då är just den stora frågan om hon är dräktig men jag känner på mig att hon är det och det är som om hon säger det till mig.
 
Jag har drömt nu i två dagar att jag har gjort ett gravidtest och det har varit positivt dom gångerna så något tecken är det, antingen jag eller Zelda men jag hoppas mer på Zelda även om det kostar att ha en bunt med valpar men det är en stor utmaning och jag vill gärna fullfölja detta även om det är dom som sagt att jag ska ta abort men det vill jag inte.
 
Vem vet om det gör ont på tikarna då man gör abort? 
Det gjorde ont som fan på mig då jag var i 7 veckan och tog abort och det var bara ett foster och Zelda då? Hon kanske har minst 7 valpar eller mindre (då det är första kullen).
Nej till abort för denna gång.
 
Men jag kommer att skriva här om hur det utvecklas så man kan få lite mer erfarenhet om detta.
Just nu är hon väldigt lugn men då henne favorit personer kommer så blir det fart på henne och skriker utöversig av glädje men i övrigt så är hon överdrivet lugn och harmonisk och vill som inte leka så mycket som hon bruka.